Fietsvakantie Odense, Faaborg & Svendborg | Fietsvakantie Denemarken | Standplaats | 8 dagen | v.a. € 769 p.p.

Verken tijdens deze fietsvakantie vanuit meerdere standplaatsen de mooiste plekken van Funen. Fietsroutes vanuit Odense, Faaborg, Svendborg én op het eiland Ærø!

Ontdek het prachtige Funen in Denemarken vanuit drie verschillende standplaatsen. Vanuit Odense, Faaborg en Svendborg fiets je prachtige routes op verschillende delen van Funen. Ontdek de kastelen, groene natuur, prachtige kustlijnen en culturele hoogtepunten in Odense, Faaborg en Svendborg. Bovendien ga je één dag met de veerboot van Svendborg naar het eiland Ærø om daar een ontspannen rondrit te fietsen. Een perfecte fietsvakantie als je de ‘Tuin van Denemarken’ – zoals Funen ook wel genoemd wordt – te ontdekken

Hoogtepunten van deze reis

  • Odense (stad van H.C. Andersen)
  • Faaborg
  • Svendborg
  • Het eiland Ærø

Wil je deze reis aanpassen naar jouw eigen wensen? Laat het ons weten via onderstaande button ‘ik heb een vraag’. We helpen je graag verder.

Praktisch
Fietsvakantie: Fietsvakantie Odense, Faaborg & Svendborg
Fietsdagen: 5/6
Reisdatum: dagelijks vertrek mogelijk van 6 april t/m 7 oktober 2024

Fietsniveau:Beginner tot gevorderd (op maat)

De routes
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst. De wegen waar je overheen fietst zijn in sommige regio’s heuvelachtig.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele hotels en/of B&B’s, inclusief ontbijt.

Vervoer naar Denemarken
Vanuit Nederland of België reis je eenvoudig per auto of trein naar Denemarken.

Parkeren in Odense, Faaborg en Svendborg/Troense
Parkeren in openbare parkeergarages nabij het hotel. De gemiddelde kosten in Odense bedragen ca. € 22 per 24 uur in Faaborg en Svendborg zijn gratis parkeerplaatsen of tegen lagere kosten. Parkeren bij de hotels is op basis van beschikbaarheid en op aanvraag.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (150 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (205 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata* Prijzen**
06-04-2024 t/m 30-06-2024* € 769,00
01-07-2024 t/m 30-08-2024* € 789,00
31-08-2024 t/m 07-10-2024* € 769,00

*Dagelijks vertrek mogelijk
**Prijzen p.p. op basis van een 2-persoonskamer

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele hotels en/of B&B’s
Ontbijt
Fietskaarten
GPS-routes
Route-informatie
Overtocht per ferry Svendborg-Ærø v.v. incl. fiets
C02-compensatie

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering
Toeristenbelasting

Optioneel
Extra overnachting(en) Odense, Faaborg en/of Svendborg/Troense (€ 90 p.p. o.b.v. 2 personen per kamer)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Odense
Je fietsvakantie begint in het hart van het eiland Funen: Odense. Nadat je bij het hotel bent aangekomen kun je de derde grootste stad van Denemarken verkennen. De beroemdste inwoner van Odense is de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Hij werd wereldwijd bekend om zijn sprookjes. Op veel plaatsen in de stad kun je meer over hem leren. Bijv. het H.C. Anders Museum en het H.C. Andersen Hus.

Overnachting in Odense (Comwell H.C. Andersen of gelijkwaardig)

Dag 2: Rondrit Odense (ca. 55 km | 150 hm of ca. 85 km | 250 hm)
Je fietst vandaag vanaf Odense een mooie rondrit op Funen. Je fietst naar het oosten van het eiland. Ongeveer halverwege de route, aan de oostkust van Funen, kom je door het mooie en karakteristieke havenstadje Kerteminde. Dit stadje is de moeite waard om te bekijken. Bovendien ligt het perfect op de route voor een lunchstop.

Wil je liever een langere route fietsen? Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Odense naar het noorden te fietsen (ca. 85 km). Hier kun je de stranden en de vuurtoren van Enebærodde bekijken. Op de terugweg kom je langs Dallund Slot.

Overnachting in Odense (Comwell H.C. Andersen of gelijkwaardig)

Dag 3: Odense – Faaborg + evt. rondrit (ca. 16 km | 100 hm)
In de ochtend heb je nog alle tijd om alles in Odense te bekijken wat je nog wilde zien. Vervolgens rijd je op eigen gelegenheid naar het pittoreske Faaborg. Wil je vanmiddag Faaborg verkennen of wil je er nog op uit? Als je de fiets nog even wil pakken hebben we een mooie, korte route voor je. Deze route leidt je langs het gebied Svanninge Bakker. Een heuvelachtig gebied waar je nog een wandeling kunt maken als je wilt!

Overnachting in Faaborg (Hotel Faaborg Fjord of gelijkwaardig)

Dag 4: Rondrit Faaborg (ca. 67 km | 440 hm)
Een prachtige fietsroute vanuit Faaborg. Via het schiereiland Horne Land fiets je naar Bojden, Korinth, Vester Åby en weer terug naar Faaborg. Onderweg kom je langs o.a. een grafheuvel uit de bronstijd, ondiepe baaien, de Horne Kerk, bossen, Vester Åby kerk en de kustlijn.

Overnachting in Faaborg (Hotel Faaborg Fjord of gelijkwaardig)

Dag 5: Faaborg – Svendborg/Troense + evt. rondrit (ca. 40 km | 170 hm)
Je rijdt vandaag op eigen gelegenheid van Faaborg naar Svendborg/Troense. Vanuit hier fiets je vanmiddag een mooie rondrit over het eiland Tåsinge. Je komt door bossen met eeuwenoude eiken, kleine havens en prachtige uitzichten over het water.

Overnachting in Svendborg/Troense (Hotel Troense of gelijkwaardig)

Dag 6: Rondrit Svendborg/Troense (ca. 43 km | 220 hm)
Een mooie en niet al te lange rondrit vanuit Svendborg. Je volgt vandaag grote delen van de Lundborgroute. Onderweg kom je langs o.a. een biologische wijnmakerij, Broholm Slot, Elsehoved Strand en Slot Tiselholt. Kortom, heel veel afwisseling vandaag en voldoende bezienswaardigheden om even van de fiets te stappen en op ontdekking te gaan.

Overnachting in Svendborg/Troense (Hotel Troense of gelijkwaardig)

Dag 7: Svendborg/Troense – Ærø – Svendborg/Troense (veerboot + ca. 60 km | 300 hm)
Vanuit Svendborg vaar je met een veerboot (inbegrepen) over de Deense Zuidzee naar het eiland Ærø. Met het eiland Ærø bereik je een van de mooiste eilanden van Denemarken. Vanuit Ærøskøbing heb je de mogelijkheid om het hele eiland te fietsen of slechts een deel ervan – de keuze is aan jou.

Overnachting in Svendborg/Troense (Hotel Troense of gelijkwaardig)

Dag 8: Vertrek uit Svendborg/Troense
Vandaag reis je op eigen gelegenheid terug naar huis of zet je je reis door Denemarken voort.

Wil je deze reis aanpassen naar jouw eigen wensen? Laat het ons weten via onderstaande button ‘ik heb een vraag’. We helpen je graag verder.

Robbert van de Wouw
Call Now Button