noordzeeroute esbjerg man by the sea

Fietsvakantie Esbjerg, Kolding & Kopenhagen | Fietsvakantie Denemarken | Standplaats | 9 dagen | v.a. € 839 p.p.

Tijdens deze fietsvakantie ontdek je vanuit meerdere standplaatsen de Noordzeekust, Kleine Belt en de oostkust van Denemarken. Fiets prachtige routes vanuit Esbjerg, Kolding & Kopenhagen!

Tijdens deze fietsvakantie ontdek je de verscheidenheid van Denemarken. Vanuit 3 verschillende standplaatsen (Esbjerg, Kolding & Kopenhagen) ga je de omgeving op de fiets ontdekken. De Noordzeekust bij Esbjerg heeft prachtige, praktisch vlakke wegen. Je fietst langs de kust, ontdekt het Ribe (het oudste stadje van Denemarken) en gaat naar het eiland Fanø. Vervolgens ga je naar Kolding aan de oostkust van Jutland. Vanuit hier fiets je onder andere naar Fredericia en Middelfart, maar ontdek je ook de Oostzeekust en de Kleine Belt. In Kolding is het de moeite waard om het kasteel Kolding Hus te bezoeken! Tenslotte rijd je door naar Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken heeft veel hoogtepunten die je op de fiets en/of te voet gaat ontdekken. Maar wist je dat ook de omgeving van Kopenhagen prachtig is om te fietsen? Wij laten het je zien!

Hoogtepunten van deze reis

Wil je deze reis aanpassen naar jouw eigen wensen? Laat het ons weten via onderstaande button ‘ik heb een vraag’. We helpen je graag verder.

Praktisch
Fietsvakantie: Fietsvakantie Esbjerg, Kolding & Kopenhagen
Fietsdagen: 5/6
Reisdatum: dagelijks vertrek mogelijk van 6 april t/m 7 oktober 2024

Fietsniveau:Beginner tot gevorderd (op maat)

De routes
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst. De wegen waar je overheen fietst zijn in sommige regio’s heuvelachtig.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele hotels, inclusief ontbijt.

Vervoer naar Denemarken
Vanuit Nederland of België reis je eenvoudig per auto of trein naar Denemarken.

Parkeren in Esbjerg, Kolding & Kopenhagen
Parkeren in openbare parkeergarages of parkeerplekken nabij het hotel. De gemiddelde kosten bedragen ca. € 17-18 per 24 uur. In Kopenhagen ca. € 22 per 24 uur. Parkeren bij de hotels is op basis van beschikbaarheid en tegen betaling mogelijk. Reserveren via ons is niet mogelijk, dit kan direct via het hotel.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (150 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (205 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata* Prijzen**
06-04-2024 t/m 30-06-2024* € 839,00
01-07-2024 t/m 30-08-2024* € 869,00
31-08-2024 t/m 07-10-2024* € 839,00

*Dagelijks vertrek mogelijk
**Prijzen p.p. op basis van een 2-persoonskamer

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele hotels
Ontbijt
Fietskaarten
GPS-routes
Route-informatie
Overtocht per ferry Esbjerg – Fanø v.v. incl. fiets
C02-compensatie

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering
Toeristenbelasting

Optioneel
Extra overnachting(en) Esbjerg, Kolding en/of Kopenhagen (€ 90 p.p. o.b.v. 2 personen per kamer)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Esbjerg
Vandaag kom je aan in Esbjerg. Esbjerg is de vijfde grootste stad van Denemarken. Het is wel de jongste grote stad van Denemarken. Als je in de stad aankomt, sta je versteld van wat er in slechts 150 jaar tijd is gebeurd. Van een kleine havenstad groeide Esbjerg uit tot de ‘energiemetropool’ van Denemarken. Hier wordt olie en gas uit de Noordzee gehaald en ze beschikken over het grootste windturbinepark ter wereld. Het stadscentrum heeft een grote variatie aan winkelmogelijkheden, een rijk caféleven en eetgelegenheden voor ieder wat wils. Vanaf het herkenningspunt van de stad aan het water, het enorme standbeeld “Man Meets the Sea”, kijk je uit op het vakantie-eiland Fanø.

Overnachting in Esbjerg (Hotel Ansgar of gelijkwaardig)

Dag 2: Rondrit Esbjerg – Ribe – Esbjerg (ca. 78 km | 110 hm)
De eerste fietsdag van deze fietsvakantie. Een prachtige rit van Esbjerg naar Ribe. Ribe is het oudste stadje van Denemarken en echt de moeite waard voor een tussenstap. Flaneer door de oude straten, bekijk de kathedraal en geniet van een lunch. Het is mogelijk om deze route wat in te korten. Aan het einde van de (mid)dag kom je weer terug bij het hotel in Esbjerg.

Overnachting in Esbjerg (Hotel Ansgar of gelijkwaardig)

Dag 3: Rondrit Fanø (ca. 30 km | 40 hm of ca. 45 km | 60 hm)
In de ochtend neem je de veerboot naar Fanø. Dit eiland leent zich uitstekend voor een prachtige fietstocht. De panoramische route 404 (route van 30 km) leidt je over het kleine en adembenemende eiland Fanø. Na een korte overtocht met de veerboot vanuit Esbjerg kom je aan in het plaatsje Nordby. Hier vind je leuke eettentjes en kun je winkelen in kleine en grote speciaalzaken. Het westelijk deel van Fanø heeft een lang en breed zandstrand waar je allerlei activiteiten kunt ondernemen. Je kunt er ook voor kiezen om de route iets uit te breiden naar 45 kilometer.

Overnachting in Esbjerg (Hotel Ansgar of gelijkwaardig)

Dag 4: Esbjerg – Kolding + evt. rondrit (ca. 50 km | 300 hm)
Je reist op eigen gelegenheid naar Kolding. In de ochtend heb je nog tijd om Esbjerg verder te ontdekken. Wil je liever in de middag al een rondrit vanuit Kolding fietsen? Rijd dan in de ochtend naar Kolding. Voor de middag hebben we bijvoorbeeld een prachtige rit richting de Oostzeekust voor je van ca. 50 kilometer. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld het bekende kasteel Kolding Hus te bezoeken.

Overnachting in Kolding (Comwell Kolding of gelijkwaardig)

Dag 5: Rondrit Kolding – Fredericia – Middelfart – Kolding (ca. 65 km | 420 hm)
Vandaag maak je een rondrit door het binnenland van Jutland naar Fredericia. Hier volg je de welbekende nationale fietsroute ‘Oostzeeroute | N8’. Vanuit Fredericia fiets je naar het pittoreske Middelfart aan de Kleine Belt. Geniet hier van de prachtige vakwerkhuisjes in dit havenstadje. Nadat je even de benen hebt gestrekt – en wellicht geluncht in de haven van Middelfart – fiets je weer terug naar Kolding over de nationale fietsroute 6 (Esbjerg-Kopenhagen).

Overnachting in Kolding (Comwell Kolding of gelijkwaardig)

Dag 6: Kolding – Kopenhagen
In de ochtend heb je nog alle tijd om alles in Kolding te bekijken wat je nog wilde zien. Vervolgens rijd je op eigen gelegenheid naar de hoofdstad van Denemarken: Kopenhagen. Ontdek deze prachtige stad!

Overnachting in Kopenhagen (Comwell Portside Copenhagen of gelijkwaardig)

Dag 7: Rondrit Kopenhagen (ca. 27 km | 90 hm)
Kopenhagen is echt een fietshoofdstad te noemen. Een perfecte stad dus om op de fiets te ontdekken. Dit is een rondrit door Kopenhagen waarbij je langs veel hoogtepunten van de stad komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nyhavn, Kastellet, De Kleine Zeemeermin en Amalienborg?

Overnachting in Kopenhagen (Comwell Portside Copenhagen of gelijkwaardig)

Dag 8: Rondrit Kopenhagen (ca. 70 km | 350 hm)
Vandaag laat je het centrum van de Kopenhagen even achter je en ontdek je de het gebied buiten de stad. Via het binnenland en bossen kom je langs de kuststrook die je weer naar de stad leidt. Een mooie afwisselende rondrit.

Overnachting in Kopenhagen (Comwell Portside Copenhagen of gelijkwaardig)

Dag 9: Vertrek uit Kopenhagen
Vandaag reis je op eigen gelegenheid terug naar huis of zet je je reis door Denemarken voort. Wil je je reis verlengen met een verblijf in bijv. Malmö of Helsingborg (beiden Zweden)? Laat het ons weten!

Wil je deze reis aanpassen naar jouw eigen wensen? Laat het ons weten via onderstaande button ‘ik heb een vraag’. We helpen je graag verder.

Robbert van de Wouw
Call Now Button