van odense naar aarhus

Fietsvakantie Aarhus, Odense & Kopenhagen | Fietsvakantie Denemarken | Standplaats | 9 dagen | v.a. € 999 p.p.

Tijdens deze fietsvakantie ontdek je vanuit meerdere standplaatsen de parels van Denemarken. Fiets prachtige routes vanuit Aarhus, Odense & Kopenhagen!

Wil jij Denemarken op de fiets verkennen vanuit een vaste standplaats in de 3 grootste steden van Denemarken? Dan is deze fietsvakantie jouw op het lijf geschreven. Tijdens deze fietsvakantie Aarhus, Odense & Kopenhagen ontdek je drie prachtige steden en haar omgeving op de fiets. Fiets langs culturele hoogtepunten, kustlijnen en door bossen. Een afwisselende fietsvakantie waarin je alle vrijheid hebt en waarbij je natuur en cultuur prima kunt combineren!

Hoogtepunten van deze reis

Wil je deze reis aanpassen naar jouw eigen wensen? Laat het ons weten via onderstaande button ‘ik heb een vraag’. We helpen je graag verder.

Praktisch
Fietsvakantie: Fietsvakantie Aarhus, Odense & Kopenhagen
Fietsdagen: 5/6
Reisdatum: dagelijks vertrek mogelijk van 6 april t/m 7 oktober 2024

Fietsniveau:Beginner tot gevorderd (op maat)

De routes
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst. De wegen waar je overheen fietst zijn in sommige regio’s heuvelachtig.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele hotels, inclusief ontbijt.

Vervoer naar Denemarken
Vanuit Nederland of België reis je eenvoudig per auto of trein naar Denemarken.

Parkeren in Aarhus, Odense & Kopenhagen
Parkeren in openbare parkeergarages nabij het hotel. De gemiddelde kosten bedragen ca. € 22 per 24 uur. Parkeren bij de hotels is op basis van beschikbaarheid en tegen betaling mogelijk. Reserveren via ons is niet mogelijk, dit kan direct via het hotel.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (150 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (205 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata* Prijzen**
06-04-2024 t/m 30-06-2024* € 999,00
01-07-2024 t/m 30-08-2024* € 1.019,00
31-08-2024 t/m 07-10-2024* € 999,00

*Dagelijks vertrek mogelijk
**Prijzen p.p. op basis van een 2-persoonskamer

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele hotels
Ontbijt
Fietskaarten
GPS-routes
Route-informatie
Overtocht per ferry Aarhus-Samso v.v. incl. fiets
C02-compensatie

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Parkeerkosten (ca. € 22,00 per dag)
Huurfiets
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering
Toeristenbelasting

Optioneel
Extra overnachting(en) Aarhus, Odense en/of Kopenhagen (€ 90 p.p. o.b.v. 2 personen per kamer)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Aarhus
Vandaag kom je aan in de op één na grootste stad van Denemarken: Aarhus. Aarhus is hip, kleurrijk en cultureel. Niet voor niets werd deze stad in 2017 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. De havenstad leent zich perfect voor een stadswandeling, maar zeker ook als uitvalsbasis voor een fietsvakantie.

Overnachting in Aarhus (Comwell Aarhus of gelijkwaardig)

Dag 2: Rondrit Aarhus (ca. 76 km | 450 hm)
Vandaag is je eerste fietsdag in het schitterende Jutland. Je verlaat de stad via het fietspad langs de rivier de Å. Al na een paar kilometer heb je de stad achter je gelaten en fiets je door een schitterend merengebied. Vervolgens fiets je door de binnenlanden naar Odder. Vanaf daar fiets je terug naar de kust. Via een prachtige kustweg door de bossen kom je weer terug in Aarhus.

Overnachting in Aarhus (Comwell Aarhus of gelijkwaardig)

Dag 3: Rondrit Samsø (ca. 37 km | 120 hm of ca. 70 km | 260 hm)
Met de boot vaar je van Aarhus naar Samsø. Samsø is hét eiland van de duurzame energie van Denemarken. Het eiland staat bekend om haar microklimaat en biologische landbouw. Een veerboottocht van een uur brengt je naar Sælvig. Eenmaal aangekomen op het eiland verken je het unieke, heuvelachtige kustlandschap van Samsø. Alles op het eiland is klein en zeer de moeite waard: ongerepte stranden, vredige dorpjes en markten met lokale producten.

Overnachting in Aarhus (Comwell Aarhus of gelijkwaardig)

Dag 4: Aarhus – Odense + evt. rondrit (ca. 45 km | 230 hm)
Je reist op eigen gelegenheid naar Odense. In de ochtend heb je nog tijd om Aarhus verder te ontdekken. Wil je liever in de middag al een rondrit vanuit Odense fietsen? Rijd dan in de ochtend naar Odense. Je kunt dan in de middag bijvoorbeeld een rondrit fietsen naar het prachtige meer Langesø en de bossen van Elmelund.

Overnachting in Odense (Comwell H.C. Andersen of gelijkwaardig)

Dag 5: Rondrit Odense (ca. 55 km | 150 hm of ca. 85 km | 250 hm)
Je fietst vandaag vanaf Odense een mooie rondrit op Funen. Je fietst naar het oosten van het eiland. Ongeveer halverwege de route, aan de oostkust van Funen, kom je door het mooie en karakteristieke havenstadje Kerteminde. Dit stadje is de moeite waard om te bekijken. Bovendien ligt het perfect op de route voor een lunchstop.

Wil je liever een langere route fietsen? Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Odense naar het noorden te fietsen (ca. 85 km). Hier kun je de stranden en de vuurtoren van Enebærodde bekijken. Op de terugweg kom je langs Dallund Slot.

Overnachting in Odense

Dag 6: Odense – Kopenhagen
In de ochtend heb je nog alle tijd om alles in Odense te bekijken wat je nog wilde zien. Vervolgens rijd je op eigen gelegenheid naar de hoofdstad van Denemarken: Kopenhagen. Ontdek deze prachtige stad!

Overnachting in Kopenhagen (Comwell Portside Copenhagen of gelijkwaardig)

Dag 7: Rondrit Kopenhagen (ca. 27 km | 90 hm)
Kopenhagen is echt een fietshoofdstad te noemen. Een perfecte stad dus om op de fiets te ontdekken. Dit is een rondrit door Kopenhagen waarbij je langs veel hoogtepunten van de stad komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nyhavn, Kastellet, De Kleine Zeemeermin en Amalienborg?

Overnachting in Kopenhagen (Comwell Portside Copenhagen of gelijkwaardig)

Dag 8: Rondrit Kopenhagen (ca. 70 km | 350 hm)
Vandaag laat je het centrum van de Kopenhagen even achter je en ontdek je de het gebied buiten de stad. Via het binnenland en bossen kom je langs de kuststrook die je weer naar de stad leidt. Een mooie afwisselende rondrit.

Overnachting in Kopenhagen (Comwell Portside Copenhagen of gelijkwaardig)

Dag 9: Vertrek uit Kopenhagen
Vandaag reis je op eigen gelegenheid terug naar huis of zet je je reis door Denemarken voort. Wil je je reis verlengen met een verblijf in bijv. Malmö of Helsingborg (beiden Zweden)? Laat het ons weten!

Wil je deze reis aanpassen naar jouw eigen wensen? Laat het ons weten via onderstaande button ‘ik heb een vraag’. We helpen je graag verder.

Waarom een fietsvakantie Denemarken een aanrader is? Je leest het hier!

Robbert van de Wouw
Call Now Button