rondje funen fietsvakantie denemarken

Rondje Funen & Ærø | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 7 dagen | v.a. € 899 p.p.

Deze fietstrektocht op Funen brengt je naar het op twee na grootste eiland van Denemarken. Weelderige flora en fauna, ongerepte stranden, dichtbeboste landschappen en bloeiende boomgaarden hebben Funen de reputatie van ‘de Deense tuin” opgeleverd. Niet voor niets!

Het startpunt van deze fietsvakantie is Odense. De geboorteplaats van waarschijnlijk de beroemdste Deen – de schrijver Hans Christian Andersen – heeft iets sprookjesachtigs. Vanaf Odense fiets je naar Faaborg. Hier wordt het landschap heuvelachtiger, maar maak je geen zorgen: de hoogste top van de ‘Funener Alpen’ ligt op 128 meter. Vanaf Faaborg fiets je veel langs de kust naar de levendige havenstad Svendborg en het eiland Tåsinge. Vanaf hier bezoek je ook het één van de hoogtepunten van deze reis: het eiland Ærø. Dit eiland ligt in het midden van de Deense Zuidzee. Vervolgens fiets je langs de Grote Belt naar de havensteden Nyborg en Kerteminde, om tenslotte met tal van onvergetelijke indrukken terug naar Odense fietsen.

Het eiland Funen zal je verrassen – je ontdekt romantische kastelen, indrukwekkende herenhuizen, rietgedekte boerderijen, charmante kustplaatsen, grafheuvels uit de steentijd en bijzondere getuigenissen van de Vikingen. Ga je mee?

Hoogtepunten van deze reis

  • Odense
  • Nyborg
  • Svendborg
  • Ærø
  • Faaborg
Praktisch
Fietsvakantie: Rondje Funen & Ærø | Odense, Denemarken
Fietsdagen: 5
Kilometers: ca. 235-260
Reisdata: dagelijks van 1 mei t/m 3 oktober 2023

Fietsniveau:Gemiddeld

De routes
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst. Bovendien is Funen heuvelachtig.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele 3-4*-hotels, inclusief ontbijt.

Vervoer naar Denemarken
Vanuit Nederland en België kun je eenvoudig per auto of per trein naar Odense.

Parkeren in Odense
Als je met de auto naar Odense gaat, kun je deze goed en veilig parkeren in een overdekte parkeergarage. De kosten hiervoor zijn ca. € 21,00 per dag.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (135 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (179 kg p.p.)
Vliegreis: 🌳🌳 (217 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata & prijzen
30-04-2023 t/m 10-05-2023*         € 899,00
11-05-2023 t/m 16-05-2023*         € 1.049,00
17-05-2023 t/m 26-05-2023*         € 1.199,00
27-05-2023 t/m 31-05-2023*         € 1.299,00
01-06-2023 t/m 10-06-2023*         € 1.199,00
11-06-2023 t/m 30-06-2023*         € 1.049,00
01-07-2023 t/m 19-08-2023*         € 1.299,00
20-08-2023 t/m 09-09-2023*         € 1.199,00
10-09-2023 t/m 23-09-2023*         € 1.049,00
24-09-2023 t/m 07-10-2023*         € 899,00

* Dagelijks vertrek mogelijk

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele 3-4*-hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
Overtochten per ferry van Svendborg naar Ærø v.v. (incl. fiets)
GPS-routes
Route-informatie
Telefonische assistentie bij problemen
C02-compensatie
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekkingfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset (€ 100 per persoon)
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset (€ 250 per persoon)
Extra overnachting(en) Odense, Faaborg, Svendborg en/of Nyborg (€ 95 p.p. o.b.v. 2 personen)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van de fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Odense
Het startpunt van je rondreis op Funen ligt in het hart van het eiland: Odense. Odense is de op twee na grootste stad van Denemarken en biedt een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten. Wat je écht niet mag missen in Odense? Het Hans
Christian Andersen Museum.

Overnachting in Odense (Comwell Hotel H.C. Andersen of gelijkwaardig)

Dag 2: Odense – Faaborg (ca. 50 km)
Je laat het middelpunt van Funen (Odense) achter je en fietst naar de kust. Kort voordat je je eindbestemming van de dag (Faaborg) bereikt, moet je wat harder trappen. In de buurt van Svanninge vind je de uitlopers van de zogenoemde ‘Funense Alpen’. Het opvallend heuvelachtige landschap biedt prachtige uitzichten over het zuiden van Funen. Maar wees niet bang: het
hoogste punt van de Funense Alpen ligt op slechts ca. 128 meter.

Vanaf hét herkenningspunt van Faaborg, de klokkentoren Klokketårnet, heb je ook een fantastisch uitzicht. Maak een wandeling door het gezellige stadje en bekijk de Ymerbrønd. Deze fontein vertegenwoordigt het scheppingsverhaal van de mythologie uit het noorden.

Overnachting in Odense (Hotel Faaborg Fjord of gelijkwaardig)

Dag 3: Faaborg – Svendborg/Troense (ca. 45 km)
Vandaag fiets je door het heuvelachtige Zuid-Funen naar Svendborg. Grote delen van de route vind je de kust aan je rechterhand. Geniet van de uitgestrekte graanvelden, bloemenvelden, klaprozen en eilanden in de Deense Zuidzee. Eenmaal aangekomen in het havenstadje Svendborg kun je dit fijne stadje verkennen. Wil je Svendborg en haar omgeving beter leren kennen? Breng dan een bezoek aan Naturama. Volwassenen en kinderen die van technologie en natuur houden, maken op drie niveaus kennis met de natuur van Denemarken en Noord-Europa. Je overnacht in Svendborg of in het scheepvaartdorp Troense op het eiland Tåsinge.

Overnachting in Svendborg/Troense (Hotel Troense of gelijkwaardig)

Dag 4: Svendborg/Troense – Ærø – Svendborg/Troense (ca. 35-60 km + veerpont)
Vanuit Svendborg vaar je met een veerboot (inbegrepen) over de Deense Zuidzee naar het eiland Ærø. Onderweg zie je de indrukwekkende eilandenwereld ten zuiden van Funen, die bekend staat om zijn ondiepe wateren. Met het eiland Ærø bereik je een van de mooiste eilanden van Denemarken. Vanuit Ærøskøbing heb je de mogelijkheid om het hele eiland te fietsen of slechts een deel ervan – de keuze is aan jou. Fiets om het eiland heen, leer de havenstad Marstal kennen, bekijk de vuurtoren van Skjoldnæs bij Søby en ontdek de vele kleine, kleurrijke badhuisjes die een van de symbolen van het eiland zijn. Vanuit Ærøskøbing neem je de veerboot terug naar Svendborg.

Overnachting in Svendborg/Troense (Hotel Troense of gelijkwaardig)

Dag 5: Svendborg/Troense – Nyborg (ca. 55 km)
Vandaag volg je grote delen van de Deense Oostzeeroute, die je weer richting het noorden van het eiland leidt. Onderweg heb
je eindeloze uitzichten op de zee en de Grote Beltbrug, evenals talloze stranden voor verfrissende momenten. Het oudste koninklijke kasteel van Denemarken ligt op je te wachten in Nyborg, je bestemming voor de dag. Nyborg Slot was eeuwenlang de residentie van de Deense koningen. Niet ver van het kasteel staat een van de mooiste gebouwen in de stad – Mads Lerches Gård, een voormalig koopmanshuis.

Overnachting in Nyborg (Hotel Nyborg Strand of gelijkwaardig)

Dag 6: Nyborg – Kerteminde – Odense (ca. 50 km)
Niet ver van de Grote Belt leidt het fietspad je vanaf Nyborg eerst naar Kerteminde. Heb je de tijd? Bezoek het mariene onderzoekscentrum Fjord & Bælt. Leer meer over het ecosysteem van de zee en maak persoonlijk kennis met bruinvissen en zeehonden. Voordat je rondreis op Funen in Odense eindigt, is het de moeite waard om een omweg te maken naar Ladbyskibet. Dit is het enige grafschip uit de Vikingtijd in Denemarken. Eenmaal aangekomen in Odense zitten de fietskilometers voor deze reis erop.

Overnachting in Odense (Comwell Hotel H.C. Andersen of gelijkwaardig)

Dag 7: Vertrek uit Odense
Het is alweer het einde van de fietsvakantie. Vandaag reis je op eigen gelegenheid terug naar huis of zet je je reis door Denemarken voort.

Robbert van de Wouw
Call Now Button