kustroute flensburg aarhus fietsvakantie denemarken

Oostkustroute Flensburg-Aarhus | Sportieve Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 7 dagen | v.a. € 799 p.p.

Geniet je van weidse groene landschappen, kabbelend water en de charme van historische handelssteden? Langs de Oostkustroute van Flensburg naar Aarhus in Denemarken kun je je verwonderen over de schitterende Deense natuur en cultuur.

Op deze fietsvakantie is de zee nooit ver weg. Langs de fjorden, aan de Kleine Belt en aan de kusten van het zuidelijke Kattegat is een maritiem vakantiegevoel gegarandeerd. Maak kennis met de oude haven- en handelssteden die rijk zijn geworden door de zeevaart en geniet van het milde klimaat van de Oostzee en de weidse landschappen met weelderige bossen en weiden. Bovendien volgen je een groot deel van de nationale Deense Oostkustroute!

De fietsvakantie start in het Duitse Flensburg. Vervolgens fiets je in noordelijke richting langs de Flensburg Fjord. Onderweg maak je een omweggetje naar het eiland Als en verblijf je in Sønderborg. Verken hierna de imposante kathedraal in
Haderslev en beklim de schilderachtige Kæmpetårn (Koldinghus in Kolding. Rond Middelfart op Funen kun je je verheugen op bruinvissen die in de Kleine Belt. Langs de kust vind je (deels) natuurlijke stranden die zowel verfrissende als ontspannen momenten beloven.

Tenslotte eindigt de fietsvakantie in Aarhus, de op een na grootste stad van Denemarken. Het maakt indruk met een schat aan culturele bezienswaardigheden en ervaringen.

Wil je wat langer doen over de Oostkustroute? Bekijk onze 10-daagse reis langs de Oostkust van Denemarken.

Hoogtepunten van deze reis

  • Sonderborg
  • De Kleine Belt
  • Haderslev Kathedraal
  • Koldinghus
  • Middelfart
  • Het zuidelijke Kattegatt
  • Aarhus

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis en voorbeelden van hotels? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Praktisch
Fietsvakantie: Oostkustroute Flensburg-Aarhus (sportief)
Fietsdagen: 5
Kilometers: ca. 360-395
Reisdatum: vertrek mogelijk op donderdag t/m zondag van 27 april t/m 6 oktober 2024

Fietsniveau:Gemiddeld

De routes
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst. De wegen waar je overheen fietst zijn in sommige regio’s heuvelachtig.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele hotels, inclusief ontbijt.

Vervoer naar Flensburg
Vanuit Nederland of België kun je eenvoudig per auto of trein naar Flensburg reizen.

Parkeren in Flensburg
Ga je met de auto? Dan kun je deze tijdens de reis laten staan aan de openbare weg (meestal gratis) of in een openbare parkeergarage (ca. € 14,00 per dag).

Vervoer vanaf Aarhus naar Flensburg
Vanuit Aarhus reis je op eigen gelegen per trein terug Flensburg (ca. 2,5 uur).

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (130 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (184 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata* Prijzen**
27-04-2024 t/m 03-05-2024* € 799,00
04-05-2024 t/m 05-05-2024* € 899,00
09-05-2024 t/m 12-05-2024* € 999,00
16-05-2024 t/m 19-05-2024* € 1.099,00
23-05-2024 t/m 31-05-2024* € 899,00
01-06-2024 t/m 28-06-2024* € 999,00
29-06-2024 t/m 18-08-2024* € 1.099,00
22-08-2024 t/m 07-09-2024* € 999,00
08-09-2024 t/m 21-09-2024* € 899,00
22-09-2024 t/m 05-10-2024* € 799,00

*Vertrek mogelijk van donderdag t/m zondag
**Prijzen p.p. op basis van een 2-persoonskamer

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
Fietskaart
GPS-routes
Route-informatie
Servicetelefoon
C02-compensatie

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Treinreis Aarhus – Flensburg (ca. 2,5 uur en ca. € 30 – € 40 p.p.)
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering
Toeristenbelasting

Optioneel
Huur trekkingfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset (€ 100 per persoon)
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset (€ 259 per persoon)
Extra overnachting(en) Flensburg, Sonderborg, Aabenraa, Christiansfeld, Kolding, Middelfart, Vejle, Horsens, Odder/Norsminde en/of Aarhus (€ 95 p.p. o.b.v. 2 personen per kamer)
Eenpersoonstoeslag (€ 249,00 p.p. per kamer)

Bijzonderheden
De prijzen van deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Flensburg
Flensburg, de noordelijkste havenstad van Duitsland, is het startpunt voor deze fietsvakantie. De stad aan de Flensburg Fjord kijkt terug op meer dan 750 jaar geschiedenis.

Overnachting in Flensburg

Dag 2: Flensburg – Sønderborg – Aabenraa (ca. 80 km | 520 hm)
De eerste etappe van deze reis leidt je langs de Flensburg Fjord. Een pauzemoment dat echt de moeite waard is, is de zomerresidentie van de Deense koninklijke familie in Gråsten. In Sønderborg, waarvan de oude stad op het eiland Als ligt, is Sønderborg Slot indrukwekkend.

Over de Baltische kustfietsroute, fiets je ontspannen door bossen en uitgestrekte velden over het schiereiland Sundewitt. Een tussenstop is de moeite waard bij Slot Sandbjerg direct aan Als Sund. Dit wordt beschouwd als een van de meest elegante paleizen in Zuid-Jutland. De bestemming van vandaag, Aabenraa, maakt indruk met een pittoresk ensemble van herenhuizen en ambachtelijke huizen.

Overnachting in Aabenraa

Dag 3: Aabenraa – Kolding (ca. 95 km | 670 hm)
Vandaag fiets je eerst naar Haderslev. Deze, op een schiereiland liggende, oude stad wordt gedomineerd door de Vor Frue Domkirke. Dit is een van de mooiste gotische kerken van Denemarken. In Kolding, je bestemming voor vandaag, kun je niet om het Kolding Hus heen. Dit prachtige kasteelpaleis
kijkt terug op een lange en bewogen geschiedenis. Tegenwoordig herbergt dit een museum. Vanaf de toren van het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Koldingfjord.

Overnachting in Kolding

Dag 4: Kolding – Vejle (ca. 75 km | 580 hm)
Je verlaat Kolding langs de Koldingfjord. Na ongeveer een uur bereik je de Oude Beltbrug. Vanaf deze brug heb je een prachtig uitzicht over de Kleine Belt. Met een beetje geluk zie je hier zelfs bruinvissen! Je kunt een bezoekje brengen aan het pittoreske Middelfart. Vervolgens fiets je door naar Fredericia. Het centrum van deze stad is aangelegd in een dambordpatroon. Op weg naar Vejle
kom je over de Munkebjergsbakken. Dit is een van de zwaarste heuvels op de routes. Het heeft een maximaal stijgingspercentage van ongeveer 12% en een lengte van iets meer dan 1 km. Eenmaal aangekomen in Vejle is het de moeite waard om een kijkje te nemen bij de windmolen. Hét herkenningspunt van de stad.

Overnachting in Vejle

Dag 5: Vejle – Juelsminde – Horsens (ca. 80 of 45 km | 520 of 340 hm)
Vandaag zijn er twee routes om uit te kiezen. Je kunt de nationale route nr. 5 (Oostzeekustroute) langs de Vejlefjord tot aan de badplaats Juelsminde fietsen en vervolgens via de kust naar Horsens fietsen. Deze route is ca. 80 km. Je kun er ook voor kiezen om regionale route nr. 53 te fietsen. Je fietst dan door heuvelachtig gebied met bossen en uitgestrekte velden. Deze route is ca. 45 km. In Horsens kun je een voormalige staatsgevangenis bezoeken. Vitus Bering, een van de bekendste inwoners uit deze stad, doorkruiste in de 18e eeuw de naar hem vernoemde Beringstraat tussen Amerika en Azië. Onder andere het stadspark herinnert nog aan hem.

Overnachting in Horsens

Dag 6: Horsens – Aarhus (ca. 65 km | 310 hm)
Je fietst langs de Horsens Fjord, niet ver van de kust, met bijna geen hellingen. Geniet van het uitzicht op de glinsterende Oostzee, het fijne zeebriesje en zonnige momenten op de lange stranden.
Je hebt natuurlijk ook tijd om Aarhus te verkennen! De op een na grootste stad van Denemarken maakt indruk met de vele bezienswaardigheden en een levendige culturele scene.

Overnachting in Aarhus

Dag 7: Vertrek uit Aarhus
Vandaag reis je op eigen gelegenheid terug naar Flensburg, naar huis of zet je je reis door Denemarken voort.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis en voorbeelden van hotels? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Waarom een fietsvakantie Denemarken een aanrader is? Je leest het hier!

Robbert van de Wouw
Call Now Button