noordzeeroute esbjerg - hamburg fietsen

Noordzeeroute Esbjerg – Hamburg | Fietsvakantie Denemarken & Duitsland | Trektocht | 11 dagen | v.a. € 1.299 p.p.

Huizen met rieten daken, schapen die op dijken grazen, vuurtorens, eilanden, culturele hoogtepunten en het voortdurende samenspel van eb en vloed. Dat is de Noordzeeroute Esbjerg-Hamburg! En je beleeft het allemaal op deze fietsvakantie. De reis start in de belangrijke Deense havenstad Esbjerg. Deze stad ligt aan de westkust van Jutland in Denemarken. Vanaf Esbjerg kun je optioneel het eiland Fanø verkennen. Vervolgens fiets je naar het oudste stadje van Denemarken: Ribe. Duik hier in de historie van het stadje én Denemarken. Vervolgens fiets je over de eilanden Rømø en Sylt. Vervolgens fiets je Duitsland in op weg naar Hamburg. Onderweg naar Hamburg kom je o.a. langs Husum, het kilometerslange zandstrand van Sankt Peter Ording en St. Michaelisdonn. Vervolgens fiets je langs de Elbe en via Glückstadt naar Hamburg. Kortom, de Noordzeeroute Esbjerg – Hamburg is prachtig om West-Denemarken en -Duitsland te ontdekken!

Hoogtepunten van deze reis

  • Esbjerg
  • Fanø
  • Ribe
  • Rømø
  • Sylt
  • Sankt Peter Ording
  • Glückstadt
  • Hamburg

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis en voorbeelden van hotels? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Praktisch
Fietsvakantie: Noordzeeroute Esbjerg – Hamburg
Fietsdagen: 9
Kilometers: ca. 405
Reisdatum: op zondagen van van 28 april t/m 1 oktober 2024

Fietsniveau:Onervaren/gemiddeld

De routes
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst. De wegen waar je overheen fietst zijn soms licht heuvelachtig, maar praktisch vlak.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele hotels, inclusief ontbijt.

Vervoer naar/van Esbjerg & Hamburg
Vanuit Nederland of België kun je eenvoudig per auto of trein naar Esbjerg reizen. Ga je met de auto? Dan kun je deze tijdens de reis laten staan in een openbare parkeergarage. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto naar Hamburg te rijden en met vervolgens met de trein naar Esbjerg door te reizen. Je kunt de auto dan ‘lang parkeren’ bij de luchthaven van Hamburg.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (130 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (184 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata* Prijzen**
28-04-2024* € 1.299,00
04-05-2024 t/m 07-05-2024* € 1.449,00
08-05-2024 t/m 15-05-2024* € 1.599,00
16-05-2024 t/m 20-05-2024* € 1.749,00
21-05-2024 t/m 31-05-2024* € 1.449,00
01-06-2024 t/m 28-06-2024* € 1.599,00
29-06-2024 t/m 20-08-2024* € 1.749,00
21-08-2024 t/m 07-09-2024* € 1.599,00
08-09-2024 t/m 21-09-2024* € 1.449,00
22-09-2024* € 1.299,00

*Vertrek mogelijk op zondagen
**Prijzen p.p. op basis van een 2-persoonskamer

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
Fietskaart
GPS-routes
Route-informatie
Veerboot Havneby (Rømø) – List (Sylt) incl. fiets
Treinreis Westerland (Sylt) – Niebüll incl. fiets
Treinreis Tönning – Sankt Peter Ording incl. fiets
Servicetelefoon
C02-compensatie

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Veerboot Esbjerg – Fanø v.v. (ca. € 6,00 p.p.)
Treinreis Hamburg – Esbjerg (ca. 4 uur en ca. € 30 – € 40 p.p.)
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering
Toeristenbelasting

Optioneel
Huur trekkingfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset (€ 99 per persoon)
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset (€ 259 per persoon)
Extra overnachting(en) in Hamburg (€ 79,00 p.p.p.n. op basis van 2-persoonskamer)
Eenpersoonstoeslag (€ 429,00 p.p.)

Bijzonderheden
De prijzen van deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Esbjerg
Vandaag reis je naar de Deense havenstad Esbjerg. De stad werd ruim 150 jaar geleden gesticht. Vanaf de top van Vandtårnet heb je een prachtig uitzicht op de stad, de haven en het eiland Fanø.

Overnachting in Esbjerg

Dag 2: Esbjerg – Ribe (ca. 35/70 km | 40/90 hm) + rondrit eiland Fanø
Je kunt deze dag starten met een rondrit op het eiland Fanø. Hier kun je eenvoudig naartoe met de veerboot (niet ingebrepen) en heeft écht meerwaarde. Hier ontdek je een prachtige mix van duinen, bossen en wadden (+ 35 km).
Terug op het vasteland fiets je naar Ribe, de oudste stad van Denemarken (ca. 35 km). In het midden van de oude stad staat de kathedraal van Ribe. Deze kathedraal is al van ver te zien met zijn twee ongelijke torens.

Overnachting in Ribe

Dag 3: Ribe – Havneby (eiland Rømø) (ca. 50 km | 50 hm + boottocht)
Vanuit Ribe fiets je terug naar de Noordzee. Over de dijk Rømødæmningen bereik je het Waddeneiland Rømø. De stranden van Rømø vormen samen het grootste zandstrand van Noord-Europa! Je brengt de nacht door in Havneby, de belangrijkste stad van het eiland.

Overnachting in Havneby (Rømø)

Dag 4: Havneby (Rømø) – Sylt – Niebüll / Schlüttsiel (ca. 20/55 km | 50/90 hm + veerboot- en treintocht)
Vanuit Havneby neem je de veerboot (inbegrepen) naar het eiland Sylt. Het fietspadennetwerk op dit eiland strekt zich uit over een lengte van meer dan 200 kilometer. Breng je tijd op Sylt door zoals je zelf wilt, voordat je de trein (inbegrepen) neemt over de Hindenburgdamm naar Niebüll. Hier ontmoeten de Deense en Noord-Duitse cultuur wat leidt tot een prachtige culturele mix.

Overnachting in Niebüll / Schlüttsiel

Dag 5: Niebüll / Schlüttsiel – Husum (ca. 55/40 km | 70/60 hm)
Vandaag fiets je veelal direct langs de kust. Onderweg kun je een omweg maken naar Hamburger Hallig (+ ca. 8 km). Dit kleine schiereiland is gemakkelijk per fiets te bereiken. Aan het einde van de rit kom je aan in Husum. Ooit werd Husum, met de schrijver Theodor Storm als beroemdste inwoner, een grijze stad aan zee genoemd. Je vindt het tegendeel in deze kleurrijke en levendige havenstad!

Overnachting in Husum

Dag 6: Husum – Tönning/Lunden (ca. 35/40 km | 40 hm)
Voordat je verder fietst kun je Husum nog verder ontdekken. Slenter door de oude stad met de smalle straatjes en de haven. Je fietst vervolgens door de natuur en tussen de rivieren Eider en
Treene naar Friedrichstadt. Vanwege de grachten wordt dit ook wel de ‘Nederlandse stad’ genoemd. Vervolgens fiets je naar Tönning met de historische haven en het Multimar Wattforum. Dat laatste is het grootste bezoekerscentrum voor het Nationaal Park Waddenzee Sleeswijk-Holstein.

Overnachting in Tönning/Lunden

Dag 7: Rondrit naar Sankt Peter Ording (ca. 55/65 km | 50 hm + treinrit)
In de ochtend neem je de trein naar Sankt Peter Ording. Dit is een beroemde Duitse badplaats met een enorm strand en paalwoningen. De vuurtoren van Westerhever mag je niet missen. Dit is de beroemdste vuurtoren van Duitsland!

Overnachting in Tönning/Lunden

Dag 8: Tönning/Lunden – St. Michaelisdonn (ca. 70 km | 110 hm)
Vanuit Tönning/Lunden fiets je terug naar de Noordzee. Maak een stop bij Eidersperrwerk (de grootste stormvloedkering van Duitsland) en het plaatsje Büsum. Je passeert Meldorf met haar kenmerkende en al van ver zichtbare kathedraal. Met St. Michaelisdonn bereik je jouw bestemming van vandaag. Het herkenningspunt van de stad is Edda: een Nederlandse windmolen.

Overnachting in St. Michaelisdonn

Dag 9: St. Michaelisdonn – Glückstadt (ca. 55 km | 80 hm)
De etappe van vandaag gaat via de Dithmarschen (district in Duitsland) naar Brunsbüttel. Daar bereik je het Noord-Oostzeekanaal, ook wel het Kielerkanaal genoemd. Dit is een van de drukste kunstmatige waterwegen ter wereld. Bij de kanaalsluizen zie je kleine en grote schepen passeren.

Overnachting in Glückstadt

Dag 10: Glückstadt – Hamburg (ca. 65/70 km | 140 hm)
Vandaag fiets je vanaf Glückstadt langs de Elbe richting de eindbestemming van deze fietsvakantie Noordzeeroute: Hamburg. In Wedel vind je de Willkomm-Höft: het welkom voor alle schepen. Grote schepen die de haven van Hamburg binnenkomen of verlaten worden begroet met de Hamburgse vlag – inclusief het volkslied van het thuisland. Wanneer je in Hamburg aankomt, is er veel te zien en te ontdekken. Loop door de Speicherstadt en bezoek de legendarische vismarkt.

Overnachting in Hamburg

Dag 11: Vertrek uit Hamburg
De fietsvakantie is helaas al weer ten einde. Vandaag vertrek je op eigen gelegenheid weer terug naar huis of verleng je je vakantie met een extra overnachting!

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis en voorbeeld van hotels? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Wil je meer informatie over fietsen in Denemarken? Lees het hier!

Waarom een fietsvakantie Denemarken een aanrader is? Je leest het hier!

Robbert van de Wouw
Call Now Button