van aarhus naar odense - horsens vejle

Fietsvakantie Van Odense naar Aarhus | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 7 dagen | v.a. € 899 p.p.

Wil je het fietsen op het prachtige en sprookjesachtige Funen combineren met de indrukwekkende Oostkust van Jutland? Dan is deze reis perfect voor jou!

Deze fietsvakantie start in Odense dat ligt midden op het prachtige eiland Funen. Je fietst over Funen en langs de prachtige Oostzeekust van Jutland naar Aarhus, de op één na grootste stad van Denemarken. Het eiland Funen wordt vanwege de weelderige natuur vaak ‘de tuin van Denemarken’ genoemd. Ontdek het zelf terwijl je door het prachtige landschap fietst. Onderweg zie je naast natuur ook veel statige huizen en kastelen waar het eiland ook bekend om staat. In Middelfart bereik je je de Kleine Belt. In de zeestraat tussen Jutland en Funen leven veel bruinvissen, die je met een beetje geluk vanaf de kust kunt spotten. Onze fietstocht van Odense naar Aarhus leidt je door kleine historische havenstadjes die je zullen verrassen met hun moderne architectuur. Na aankomst in Aarhus kun je genieten van een moderne, culturele en qua keuken uiterst diverse stad. Deze reis laat je zo hoe dicht natuur en cultuur bij elkaar liggen in Denemarken. Een fietservaring waar je prachtige herinneringen kunt maken!

Hoogtepunten van deze reis

  • Odense (stad van H.C. Andersen)
  • De Kleine Belt
  • Middelfart
  • Vejle
  • Horsens
  • Aarhus

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis en voorbeelden van hotels? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Praktisch
Fietsvakantie: Van Odense naar Aarhus
Fietsdagen: 5
Kilometers: ca. 240 km
Reisdatum: vertrek mogelijk op zondagen van 28 april t/m 1 oktober 2024

Fietsniveau:Laag/gemiddeld

De routes
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst. De wegen waar je overheen fietst zijn in sommige regio’s heuvelachtig.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele hotels, inclusief ontbijt.

Vervoer naar Odense
Vanuit Nederland of België kun je eenvoudig per auto of trein naar Odense reizen.

Parkeren in Odense
Q-Park Filosofen: 250 openbare parkeerplaatsen, onbeperkt in tijd, kosten ca. 22 euro/dag.
Hotelparkeerplaatsen (beschikbaar in individuele hotels, tegen betaling, details in de reisdocumenten). Reserveren via ons is niet mogelijk. Verder buiten het centrum van Odense zijn goedkopere parkeermogelijkheden.

Vervoer vanaf Aarhus naar Odense
Vanuit Aarhus reis je op eigen gelegen per trein terug Odense. Dit is een direct treinverbinding van ca. 1,5 uur.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (130 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (184 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata* Prijzen**
28-04-2024* € 899,00
04-05-2024 t/m 07-05-2024* € 999,00
08-05-2024 t/m 15-05-2024* € 1.099,00
16-05-2024 t/m 20-05-2024* € 1.199,00
21-05-2024 t/m 31-05-2024* € 999,00
01-06-2024 t/m 28-06-2024* € 1.099,00
29-06-2024 t/m 20-08-2024* € 1.199,00
21-08-2024 t/m 07-09-2024* € 1.099,00
08-09-2024 t/m 21-09-2024* € 999,00
22-09-2024* € 899,00

*Vertrek mogelijk op zondagen
**Prijzen p.p. op basis van een 2-persoonskamer

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
Fietskaart
GPS-routes
Route-informatie
Servicetelefoon
C02-compensatie

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Treinreis Aarhus – Odense (ca. 1,5 uur en ca. € 30 – € 40 p.p.)
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering
Toeristenbelasting

Optioneel
Huur trekkingfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset (€ 100 per persoon)
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset (€ 259 per persoon)
Extra overnachting(en) Odense, Middelfart, Vejle, Horsens, Odder/Norsminde en/of Aarhus (€ 95 p.p. o.b.v. 2 personen per kamer)
Eenpersoonstoeslag (€ 249,00 p.p. per kamer)

Bijzonderheden
De prijzen van deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Odense
Je fietsvakantie van Odense naar Aarhus begint in het hart van het eiland Funen: Odense. Nadat je bij het hotel bent aangekomen kun je de derde grootste stad van Denemarken verkennen. De beroemdste inwoner van Odense is de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Hij werd wereldwijd bekend om zijn sprookjes. Op veel plaatsen in de stad kun je meer over hem leren. Bijv. het H.C. Anders Museum en het H.C. Andersen Hus.

Overnachting in Odense

Dag 2: Odense – Strib – Middelfart (ca. 63 km | 330 hm)
Vandaag fiets je naar de Kleine Belt: de zeestraat tussen Funen en het Deense vasteland Jutland. Op nationale fietsroute 6 maak je kennis met de weelderige natuur en het idyllische landschap van Funen. Niet voor niets kreeg dit de naam ‘Tuin van Denemarken’. Eenmaal aangekomen in het pittoreske Middelfart is het de moeite waard om een ​​wandeling door de stad te maken. Middelfart ligt erg mooi aan de Kleine Belt en in het centrum vind je veel prachtige vakwerkhuisjes. Het Henner Friisers Hus wordt beschouwd als een van de mooiste vakwerkhuizen in Denemarken. Je kunt ook een een boottocht over de Kleine Belt maken. Mogelijk spot je hier nog enkele bruinvissen!

Overnachting in Middelfart

Dag 3: Middelfart – Vejle (ca. 55 km | 310 hm)
Je verlaat Middelfart via de Kleine Belt Brug en bereikt de kust van Jutland. Een eerste stop is de moeite waard in Fredericia. Het bijzondere stadscentrum, aangelegd in een schaakbordpatroon, is omgeven door een historische stadswal waar je oude kanonnen en wachtgebouwen kunt bekijken. Vervolgens fiets je door naar Vejle. Het oude herkenningspunt van Vejle is de windmolen in het midden van de stad. Het moderne golfvormige appartementencomplex Bølgen aan de haven is echter ook de moeite waard. Het heeft meerdere prijzen gewonnen en is een echte blikvanger.

Overnachting in Vejle

Dag 4: Vejle – Horsens (ca. 45 km | 300 hm)
Met de brug over de Vejlefjord in zicht leidt de route je in eerste instantie langs de kust. Landinwaarts zijn de fietspaden deels heuvelachtig en gaan voornamelijk door bossen. In Horsens heb je de mogelijkheid om de voormalige staatsgevangenis te bezoeken. Het is omgebouwd tot een museum met landelijke bekendheid. De beroemdste zoon van de stad is Vitus Bering. Hij bewees in de 18e eeuw dat Azië niet verbonden is met Noord-Amerika. Een klein stadspark vlakbij het treinstation herdenkt de naamgever van de Beringstraat.

Overnachting in Horsens

Dag 5: Horsens – Norsminde/Odder (ca. 60 km | 270 hm)
Je fietst langs de Horsens Fjord, niet ver van de kust, met bijna geen hellingen. Geniet van het uitzicht op de glinsterende Oostzee, het fijne zeebriesje en zonnige momenten op de lange stranden. In Odder kun je de historische water- en stoommolen en de Odder Sognekirke bezoeken. De Odder Sognekirke is een van de oudste kerken van Denemarken. In Norsminde is het de moeite waard om een ​​wandeling naar de kleine haven te maken. In de haven kun je genieten van heerlijke vers gerookte vis.

Overnachting in Norsminde/Odder

Dag 6: Norsminde/Odder – Aarhus (ca. 20-30 km | 140 hm)
De laatste fietsdag! De lengte van deze laatste etappe is bewust kort gehouden. Je hebt natuurlijk tijd nodig om Aarhus te verkennen! De op een na grootste stad van Denemarken maakt indruk met een veelvoud aan opmerkelijke bezienswaardigheden en een levendige culturele scene.

Overnachting in Aarhus

Dag 7: Vertrek uit Aarhus
Vandaag reis je op eigen gelegenheid terug naar Odense, naar huis of zet je je reis door Denemarken voort.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis en voorbeelden van hotels? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Waarom een fietsvakantie Denemarken een aanrader is? Je leest het hier!

Robbert van de Wouw
Call Now Button