fietsen in denemarken fietsvakantie denemarken

Fietsen in Denemarken: ontdek de Deense fietscultuur

Fietsen in Denemarken

Denemarken staat bekend om haar fietscultuur. Misschien nog wel meer dan bij ons in Nederland en België. Veel mensen maken dagelijks gebruik van de fiets. Weer of geen weer. Mede hierdoor heeft Denemarken zeer goede en rustige fietspaden, prachtige fietsroutes en uitstekende faciliteiten voor fietsers. Van de prachtige paden langs de kust tot de fietsroutes door steden als Kopenhagen, Odense en Aarhus. Je vindt het als je gaat fietsen in Denemarken! Ga je met ons mee?

Waarom fietsen in Denemarken?

We hebben al een paar redenen genoemd waarom fietsen in Denemarken zo leuk is. Maar er zijn er nog veel meer! Wat dacht je van de prachtige natuur, Deense fjorden, kleine visserdorpjes, eilanden waar de tijd lijkt stil te staan en bruisende steden als Kopenhagen en Aarhus? En geloof ons maar: op de fiets ervaar je een land anders dan vanuit de auto.

hygge op funen

Fietsen door de natuur van Denemarken

Je voelt de wind, ruikt de zee en hoort de vogeltjes fluiten. Denemarken staat bekend om zijn prachtige natuur. Fietsen is een uitstekende manier om dit te verkennen. Van de uitgestrekte bossen en weiden tot de fjorden en kustlijnen. Fietsers van alle niveaus genieten op een rustige en ontspannen manier van het adembenemende landschap.

Fietspaden in Denemarken

In Denemarken zijn er uitstekende fietspaden en andere rustige wegen voor fietsers. Je kunt eenvoudig van stad naar stad fietsen. De bewegwijzering is vaak erg goed voor fietsers. Onderweg kom je langs natuur, maar ook langs kastelen, herenhuizen en natuurlijk koffietentjes om even uit te rusten.

fietsvakantie denemarken ijstijdroute

Fietsen in de Deense steden

Kopenhagen, Aarhus, Aalborg, Odense… Het zijn stuk voor stuk prachtige steden met allemaal hun eigen karakter. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat je ze allemaal zeer geschikt zijn om per fiets te ontdekken. Een ideale manier om ook de bezienswaardigheden die net buiten het centrum liggen te bekijken. Bovendien verplaats je je sneller door de stad dan te voet, per auto of per openbaar vervoer.

kopenhagen

Fietsen in Denemarken is gezond

Fietsen is gezond. Niet alleen in Denemarken natuurlijk, maar ook hier in Nederland. Fietsen verbetert je conditie en prikkelt de zintuigen. Waarom fietsen in Denemarken misschien net een tikkeltje gezonder is dan thuis fietsen? Het is vakantie. Je rijdt ontspannen door het land en verbaast je over bezienswaardigheden en natuur die wij thuis niet hebben. Dat prikkelt je zintuigen nog eens extra!

Duurzaam reizen door Denemarken

Fietsen in Denemarken is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook duurzaam. Fietsen is een van de meest milieuvriendelijke vervoersmiddelen. Het heeft geen negatieve impact op het milieu en toch heb je een behoorlijke actieradius.

fietsvakantie denemarken ijstijdroute

Fietsvakanties in Denemarken

Fietsen in Denemarken is ongekend populair. En dat is niet voor niets! In Denemarken fiets je tussen de gele korenvelden, langs uitgestrekte kustlijnen, door pittoreske dorpjes, langs historische bezienswaardigheden Vikingtijd en door prachtige steden als Kopenhagen, Odense en Aarhus. Wil jij Denemarken op de fiets ontdekken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Ga je fietsen in Denemarken? Hier moet je rekening mee houden

Fietsen in Denemarken met een helm

De Denen fietsen vaak met een helm. Zowel in de stad als in buitengebied. In Denemarken is het echter niet verplicht om een fietshelm te dragen. Het wordt wel sterk aanbevolen voor je eigen veiligheid.

fietsvakantie denemarken met bagagevervoer

Fietsknooppunten fietsen in Denemarken

In Denemarken heb je niet de fietsknooppunten zoals wij die in Nederland kennen. Er is wel veel bewegwijzering voor fietsers die van stad naar stad of van dorp naar dorp fietsen. Wil je een bepaalde fietsroute in Denemarken fietsen? Ook deze zijn vaak uitstekend bewegwijzerd.

Hoogteverschillen in Denemarken

Denemarken heeft weinig hoogteverschil. In vergelijking met Nederland zijn sommige gebieden wat heuvelachtig, maar er is weinig klimwerk nodig als je gaat fietsen in Denemarken, Dit betekent dat fietsen voor de meeste mensen gemakkelijk en toegankelijk is, ongeacht hun fysieke fitheid. Heb je hier toch twijfels over? Ga dan op een e-bike fietsen in Denemarken.

Fiets huren in Denemarken

Heb je jouw fiets niet bij als je naar Denemarken gaat? Er tal van fietsverhuurbedrijven in Denemarken waar je fietsen kunt huren. Van trekkingfietsen tot e-bikes. Meestal huur je deze fietsen inclusief reparatiesetje, kilometerteller, slot en een fietstas.

Het weer in Denemarken

Het weer in Denemarken kan, net als bij ons, wisselvallig zijn. Het is dus verstandig om goede (regen)kleding mee te nemen. Maar vergeet zeker ook je zonnebrand niet!

Robbert van de Wouw
Call Now Button