fietseiland bornholm

Fietseiland Bornholm | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 8 dagen | v.a. € 949 p.p.

Het eiland Bornholm is een paradijs voor fietsers. Het Deense eiland, dat dichter bij Zweden dan bij Denemarken ligt, heeft een prachtig en kenmerkend Scandinavisch landschap. Niet voor niets wordt Bornholm vaak de ‘parel van de Oostzee’ genoemd. De fietspaden op het eiland zijn mooi en goed doordacht aangelegd. Dit geeft een prachtige ervaring voor jouw fietsvakantie in Denemarken. Tijdens deze fietsvakantie fiets je rond het eiland en geniet je onderweg van woeste kustlijnen in het noorden, maar ook witte duinen en zandstranden in het zuiden. In de groene binnenlanden vind je dennenbossen en vruchtbare gronden en in de dorpjes en stadjes goed bewaard gebleven vakwerkhuisjes. Ontdek je Bornholm op de fiets, dan leer je het gevarieerde landschap van dit nog relatief onbekende eiland écht kennen.

Hoogtepunten van deze reis

  • Rønne
  • Woeste kustlijnen
  • Lange witte zandstranden
  • Ongerepte natuur
  • Typische ronde kerken van Bornholm
  • Hammershus – de grootste kasteelruïne van Noord-Europa
Praktisch
Fietsvakantie: Fietseiland Bornholm
Fietsdagen: 6
Kilometers: ca. 173-239
Reisdatum: elke maandag, donderdag, zaterdag en zondag van 28 mei tot 26 juni 2023. Dagelijks vertrek mogelijk van 29 juni t/m 27 augustus 2023 (geen afreis mogelijk van 9 t/m 18 juni en op 23 augustus)

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in typisch Deense pensions en B&B’s (categorie 1) of comfortabele 3*- en 4*-hotels met restaurant (categorie 2). Beide categorieën zijn inclusief ontbijt.

Vervoer naar de haven van Mukran/Sassnitz
Vanuit Nederland en België reis je eenvoudig per auto naar de haven van Mukran/Sassnitz.

Parkeren bij de haven van Mukran/Sassnitz
Bij de haven is langparkeren mogelijk voor ca. € 6,00 per dag. Alle parkeergelegenheid is afhankelijk van beschikbaarheid en vooraf niet te reserveren. Je dient ter plaatse te betalen aan de automaat. Alle kosten onder voorbehoud van wijzigingen.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (145 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (169 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata & prijzen

Categorie 1 (Deense pensions en B&B’s)
28-05-2023 t/m 30-06-2023*           € 949,00
01-07-2023 t/m 13-08-2023**         € 1.089,00
14-08-2023 t/m 28-08-2023**         € 949,00

Categorie 2 (comfortabele 3*- en 4*-hotels)
28-05-2023 t/m 30-06-2023*           € 1.189,00
01-07-2023 t/m 13-08-2023**         € 1.349,00
14-08-2023 t/m 28-08-2023**         € 1.189,00

* Vertrek op maandag, donderdag, zaterdag en zondag (geen afreis van 9 t/m 18 juni)
** Dagelijks vertrek mogelijk (geen afreis op 23 augustus)

Inclusief
Overnachtingen
Ontbijt
Bagagevervoer van/naar de haven Rønne en tussen de hotels (zelf bagage meenemen op de veerboot naar Bornholm)
GPS-routes
Uitgebreide route-informatie met kaartmateriaal (1x per kamer)
Overtocht per ferry van Mukran naar Rønne excl. fiets
Servicetelefoon
C02-compensatie

Exclusief
Reis naar/van de haven van Mukran/Sassnitz
Overige maaltijden en dranken
Meenemen van de eigen fiets op de ferry naar Bornholm (ca. € 19,00 p.p.)
Toeristenbelasting (gemiddeld ca. € 3,00 p.p.p.n. – ter plaatse te betalen)
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekfiets, inclusief waterdichte bagagetas (€ 125 per persoon)
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas (€ 225 per persoon)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Mukran/Sassnitz + veerboot naar Rønne
Vandaag reis je op eigen gelegen naar de haven van Mukran/Sassnitz. Met je eigen bagage (en eventueel met je eigen fiets) ga je de veerboot op die je naar Rønne brengt. Na een veerbootovertocht van ca. 3,5 uur (inclusief bij de prijs) bereik je Rønne op Bornholm. Onze lokale contactpersoon zorgt voor het ophalen van je bagage en geeft je de reisinformatie op de veerboot. Heb je fietsen gehuurd? De huurfietsen worden afgegeven bij het eerste hotel in Rønne.

Overnachting in Rønne

Dag 2: Rønne – Allinge/Sandkas (ca. 28-30 km)
Heb je goed geslapen en genoten van je ontbijt? Vandaag is de eerste fietsdag van deze fietsvakantie op Bornholm. Je verkent het westen van het eiland met de woeste kustlijnen en steile kliffen. Misschien wel de mooiste klif waar je vandaag langs komt is Jons Kapel. Volgens de legende was Jon een kluizenaar die vanuit een grot in deze klif het christendom op Bornholm moest verspreiden. Na Jons Kapel fiets je door naar Hasle. Hier kun je traditioneel gerookte vis eten en een klein vismuseum bezoeken. Via de kasteelruïne van Hammershus (de grootste van Noord-Europa) rijd je naar Allinge of naar Sandkas.

Overnachting in Allinge of Sandkas

Dag 3: Rondrit Noord-Bornholm (ca. 15/27 km)
Vandaag staat er een rondrit op het programma. Met deze rondrit verken je het noorden van Bornholm. Hier kom je door de Hammer. Dit is een prachtig en uniek natuurgebied. Een mooi gebied om de fiets even te parkeren en te genieten van een prachtige wandeling! De wandelpaden leiden je onder andere langs twee vuurtorens, twee meren en een haven. Bovendien vind je hier diverse fijne zandstranden. Dus is het mooi weer? Vergeet je zwemkleding niet!

Overnachting in Allinge of Sandkas

Dag 4: Allinge/Sandkas – Svaneke/Balka/Nexø (ca. 28/41 km)
Vanaf Allinge/Sandkas volg je de prachtige kust naar Gudhjem. Tussen Gudhjem en Tejn vind je de ‘Helligdomsklipperne’. Dit zijn meerdere rotsformaties in de omgeving van Helligdommen. De moeite waard om even af te stappen en te bekijken! Bovendien kom je langs een kunstmuseum, kijkglas-blazerij van Baltic Sea Glass en diverse visrokerijen in Gudhjem en Svaneke. Vooral bokking is een bekende en populaire vis op Bornholm!

Overnachting in Svaneke, Balka of Nexø

Dag 5: Rondrit binnenland Bornholm (ca. 35/40 km)
Vandaag ga je naar de groene binnenlanden van het eiland. Je fietst vanaf Svaneke, Balka of Nexø richting Østerlars. Hier staat de grootste en oudste ronde kerk van Bornholm. Ga hier dus zeker even een kijkje nemen! Vervolgens fiets je het bos van Almindingen in. In het midden van het eiland kom je bij de uitkijktoren Rytterknægten. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over het eiland. Vervolgens fiets je terug naar Svaneke, Balka of Nexø.

Overnachting in Svaneke, Balka of Nexø

Dag 6: Svaneke/Balka/Nexø – Strand Dueodde (ca. 14-40 km)
Een afwisselende fietsdag! Je kunt zelf kiezen of je een korte of een wat langere route fietst. Je fietst vandaag naar Strand Dueodde. Dit is een inspirerend duinlandschap met fijne, witte stranden. Onderweg hiernaartoe kom je langs een 19e-eeuwse windmolen en een heerlijke bakkerij. Bovendien fiets je door een heuvelachtig rotslandschap.

Overnachting in Svaneke, Balka of Nexø

Dag 7: Svaneke/Balka/Nexø – Rønne
Vanaf Svaneke, Balka of Nexø volg je het fietspad landinwaarts. Je fietst door uitgestrekte velden richting Aakirkeby. Hier kun je de oudste stenen kerk van het eiland bezoeken. Vervolgens fiets je door naar Rønne. Dit historische handelsstadje staat bekend om haar oude, maar goed bewaarde, vakwerkhuisjes. Geniet vanmiddag en vanavond nog van de prachtige binnenstad van Rønne.

Overnachting in Rønne

Dag 8: Veerboot Rønne – Mukran/Sassnitz + terugreis
Na het ontbijt neem je de veerboot (inclusief bij de prijs) terug naar Mukran/Sassnitz. Bij aankomst in de haven van Duitsland reis je op eigen gelegenheid terug huis.

Robbert van de Wouw
Call Now Button